Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

gedrag en dyslectie

  • tineke

    Ik vermoed dat mijn dochter van 5 wel dyslectisch kan zijn. Ze is erg opstandig en vaak onhandelbaar en driftig vooral. Elk dingetje kan tot een drama worden opgeblazen. Ik hoor om mij heen van mensen die kinderen hebben met dyslectie dat dat gedrag van mijn dochter erg overeen komt met dat van hun kind(eren). Ik zit dan te denken, kun je dyslectie alleen herkennen aan lees en taal problemen. Of kun je ook al veel halen uit het gedrag wat ze hebben vertonen.

  • Simone

    Beste Tineke,

    Waarom leg je de link tussen een opstandig kind met Dyslexie?

    ik heb 2 kinderen van 12 en 9 waarvan de oudeste Dyslectisch is. Ook dat was als peuter / kleuter een dwars en onstandig, soms onhandelbaar, kind. Maar ik begrijp jou link niet. Dyslexie is immers een aandoening die er bij het leren lezen en schrijven pas vaak uit komt en zover is jou dochter nog niet.

    ik denk niet dat het het gedrag van jou dochter betekend dat ze dyslexie heeft, maar ik kan er natuurlijk naast zitten. in ieder geval sterkte en succes ermee.

  • logo

    Beste Tineke,

    Mogelijk zijn er ook al andere signalen waardoor je op dit idee gekomen bent?

    Misschien zit dyslexie in de familie?

    Een dyslectisch kind kan op jonge leeftijd ook al problemen hebben met vaardigheden als rijmen, klanken plaatsen in een woord, waardoor er vaak versprekingen zijn, algemene problemen met de spraak en of taalontwikkeling e.d.

    Een voordeel van vroegtijdige onderkenning is dat bijvoorbeeld een gespecialiseerde logopedist een zgn voorschotsbenadering kan geven, maar dan moeten er wel duidelijke aanwijzingen zijn.

    succes!

  • marlies

    Mijn zoon is 9 jaar en heeft dyslectie ,daarnaast is het bedplassen ook een groot probleem staat dit vaker in verband met elkaar

    wie weet dit en wat hieraan te doen??

    marlies