Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

PGB voor dyslexie?

  • Janneke

    Hoi,

    een vraagje:

    Mijn zoontje van 8 jaar heeft dyslexie. Daarnaast heeft hij allerlei andere “probleempjes” waar hij last van heeft, zoals angst, aandachtsprobleem en korte termijn geheugen… Deze laatste zijn echter niet onderkend of onderzocht door een specialist. Nu heb ik begrepen dat je voor enkelvoudig dyslexie geen PGB toegekend krijgt.. klopt dit. Hoe zijn jullie ervaringen?

  • Linda

    Hoi,

    Ik zou deze vraag ook eens stellen op het prikbord van www.adhd.startpagina.nl. Daar heeft men volgens mij meer te maken met pgb en weet men wellicht wat meer over de regeltjes.

    Succes,

    Linda

  • Mia

    Hallo Janneke,

    Ons is ook verteld dat een PGB bij dyslexie niet tot de mogelijkheden behoord.

    Toch hebben we een aanvraag ingediend voor onze zoon van 19 die nog minstens 2 jaar naar het MBO moet.

    De reden van aanvraag is dat de school geen enkele vorm van begeleiding geeft hoewel ons dit wel was toegezegd en hiervoor nog steeds “reclame”voor wordt gemaakt op de website van de school.

    Hij krijgt nu bij een particulier instituut begeleiding, wat hoge kosten met zich meebrengt.

    In de eerste instantie hebben we bij het plaatselijke zorgloket een aanvraagformulier gevraagd.

    Nadat ik verteld had waarvoor wij dit nodig hadden werd ons dit geweigerd.

    Hierna heb ik o.a. contact gehad met de gemeentelijke instanties van onderwijs, maatschappelijk werk en sociale zaken en telkens weer werd ons verteld dat we nergens recht op hadden.

    Via Balans ben ik tenslotte terecht gekomen bij MEE, dit is de voormalige SPD.

    Een consulente van Mee is bij ons thuis geweest en we hebben onze aanvraag besproken, zij had ook het formulier dat ons voorheen geweigerd werd.

    We hebben de directeur van de school een schriftelijke verklaring gevraagd dat er geen dyslexiebegeleiding op school mogelijk is.

    Dit hebben we samen met het rapport van het dyslexieonderzoek en een uitgebreide toelichting van de consulente over de gevolgen van de dyslexieproblemen van mijn zoon opgestuurd naar het RIO.

    Dit was begin mei dit jaar.

    Eind juli kreeg ik een telefoontje van de indicatiecommissie van het RIO dat onze aanvraag was toegewezen, niet alleen voor de dyslexie maar vooral voor de bijkomende problematiek, en om uitval op school te voorkomen.

    Het is voor ons zo mogelijk geworden om de begeleiding voort te zetten.

    Hopelijk heb ik je met mijn verhaal verder kunnen helpen, veel succes.

    Groeten Mia.

  • yvonne

    het heeft er weinig mee te maken maar ik wil je toch even attent maken op een erg goed boek geschreven door drs. temmink en merkelbach samen waar meerdere stoornissen en ook dyslectie in besproken worden en de samenhang tussen stoornissen.

    erg leesbaar en je kunt er veel van opsteken.

  • sunita

    hallo

    waar kan ik terecht voor het aanvragen van pgb voor dislektie en alle andre probleempjes met mijn zoon van 9

    op school zijn ze al wel bezig met het testen enz

    groetjes