Welkom op het forum van startpagina!

Dit forum staat op alleen-lezen. Je kan hier informatie zoeken en oude berichten terugvinden, maar geen nieuwe berichten plaatsen.

Naar overzicht van alle forums

HELP

  • malina

    help..

    ik vermoed dat mijn zoon dyslectisch is maar de school wil er niets over horen.

    Mijn zoon is 9 jr. Hoe moet ik dit aanpakken???

    Malinda

  • Hennie

    Hallo Malina

    Rustig aan maar, ik weet niet je woond maar je moet je zoon laaten testen het kost wat maar dan weet je wat er aan de hand.

    zelf kun je er over praaten probeer het uit te legen

    DE boeken ,DE gave v dyslexie ..v Ron Davis en Eldon Braun

    En Dyslectische kinderen …v Robin Temple kunnen je hier bij helpen.

    Wees een steunpilaar een maatje voor je zoon wat hij moet zeg kunnen uiten.

    En blijf altijd de school er op weesen als hij dyslexie is.!!!!

    IK hoop dat je er wat aan hebt als je nog vraagen hebt dan hoor ik het wel.

    Succes wacht niet te lang .

    grt. Hennie

  • Anneke

    Toevallig hebben wij net onze dochter van 9 jaar laten testen in een kliniek in Delft. Bij Mark Graafeiland het kost wat maar ze doen een zeer uitgebreid onderzoek.

    Uit dit onderzoek is naar voren gekomen dat onze dochter een matige vorm van dyslexie heeft. Nu kunnen wij hiermee naar school en moeten zij haar verder helpen. En wij thuis ook natuurlijk. Ik raad je aan zo snel mogelijk iets te doen. Onze dochter loopt al bijna een jaar achter nu. Succes

  • markwin

    Kijk eens op http://www.dyslexieweb.nl. daar staan tests die je zelf op je zoon kan toepassen, tevens veel informatie en ervaringen van ouders en kinderen

    Verder kan je bij sommige gemeenten testen laten uitvoeren op hun kosten, als de school er niet ana wil.

  • Manon Bothe

    Hallo Malinda,

    Weinig scholen willen eraan om een kind als dyslectisch te bestempelen. Ze kunnen het niet eens. Men heeft dat op de opleiding niet geleerd. En kan er dus ook niet mee omgaan. Hou voet bij stuk. Kijk eens op de site www.tbraams.nl

    Hij is gespecialiseerd in dyslexie. Onze dochter is 10 en is dyslectisch (erfelijk). Wij hebben het geluk een instituut van hem in de buurt te hebben. Mijn dochter heeft er nu 1,5 jaar les gehad en is KLAAR. Ze kan nu met haar handicap op een redelijk niveau op school meekomen. Verder hebben wij er lang op aangedrongen dat ook onze basisschool haar de privileges verleend, die zij op het voortgezet onderwijs ook zou krijgen. Meer tijd voor dictee, lezen met grotere letters, huiswerk eerder mee naar huis om te leren enz. Maar eerst moet je zeker weten dat je kind echt dyslectisch is. Laat dat onderzoeken. En inderdaad het kost wat. Maar menig ziektekostenverzekering vergoed proffesionele hulp.

    Succes.

  • manonmerkx

    Doorzetten of naar een particulier bureau gaan!

    Onze kinderen zijn pas heel laat gediagnostiseerd terwijl we al jaren een vermoeden hadden. Dit heeft veel schade aangericht.

    Zet door voor je kind!

    Succes, Manon.

  • R.Masselink

    Ik heb deze week een gesprek gehad met de leraren van mijn dochtertje (7 Jaar) en ze doet voor het 2e jaar groep 3 over. En mijn zoontje (5 jaar) blijft dit jaar zitten.

    Ze vermoeden dat ze allebei dyslexie hebben. Wat moet ik doen? Ze zeggen dat de kinderen pas getest kunnen worden op dyslexie als ze eind groep 4 zitten.

    Is dit zo?

    Een verdrietige en bezorgde moeder.

  • Linda

    Met mijn zoon van 7 ben ik bezig met Methode de Haan (zie methodes op dyslexiepagina) en tot nu toe met veel succes. Qua AVI-niveau kwam hij niet verder dan AVI0. Momenteel leest hij uit boekjes AVI 2 en dat gaat goed. Als je meer info wil hebben, mail me dan even op bovenstaand adres.

    Linda

  • Gerrit

    Logisch dat je verdrietig en boos bent.

    Want ik krijg het gevoel dat de school zegt: Het ligt niet aan ons, het ligt aan je kinderen, die zijn waarschijnlijk dyslectisch.

    Misschien heb je al eens iets van me gelezen (voornamelijk op de volwassen pagina) maar er zijn dus ook mensen die er anders over denken:

    Als een school (te goeder trouw overigens) te vroeg met een verkeerde manier van leren lezen begint maken ze een kind dyslectisch. Helaas kan ik het niet anders zien. Doordat de scholen in Nederland namelijk bijna allemaal leren lezen en schrijven door te verklanken, leren veel kinderen veel minder dan ze zouden kunnen en raakt een hele grote groep kinderen met wat minder aanleg de weg helemaal kwijt; deze zullen het op die manier NOOIT leren.

    Stel je voor dat kinderen achterstevoren leren fietsen. Dan zijn er naar verloop van tijd een aantal slimbo's die er uit zichzelf achter komen, dat het handiger is om te draaien. Maar oh,oh,oh, die kinderen die maar blijven doen wat hen geleerd is…

    Ik kan niet alles, maar ik kan wel samen met je proberen te kijken of de schade hersteld kan worden. Mail me dan even, als je belangstelling hebt. Het hoeft wat mij betreft geen geld te kosten, het kost wel veel inspanning, met name van jullie kant.

    Kijk maar.

    Sterkte.

    g.h.zandbergen@solcon.nl